Κάζικα Μαρία

Παιδοψυχολόγος/ Ειδική Παιδαγωγός
Επιστημονική Υπεύθυνη

Ονομάζομαι Κάζικα Μαρία και κατέχω βασικό πτυχίο του τμήματος Ψυχολογίας Παντείου και μεταπτυχιακό Παιδοψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Central Lancashire, UK. H θεραπευτική προσέγγιση που χρησιμοποιώ βασίζεται στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. Έχω μετεκπαιδευτεί επίσης στις μαθησιακές δυσκολίες και στα προβλήματα συμπεριφοράς στο σχολικό πλαίσιο, παρακολουθώ συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και της Παιδοψυχολογίας και έχω εκπαιδευτεί σε σταθμισμένα τεστ αξιολόγησης. Στα πλαίσια εθελοντικής εργασίας έχω βρεθεί σε Ιατροπαιδαγωγικά κέντρα, σε ιδιωτικά κέντρα ειδικής αγωγής, καθώς και στο Νοσοκομείο Παίδων, στα παιδιά και εφήβους με νεοπλασίες.

 

Επαγγελματικά έχω ασχοληθεί με την αξιολόγηση και παρέμβαση σε παιδιά και εφήβους που παρουσιάζουν συναισθηματικές δυσκολίες, βιώνουν άγχος, φοβίες, ζήλεια, θυμό, πένθος, διαζύγιο, καθώς και προβλήματα συμπεριφοράς, δυσκολίες μάθησης και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, χρησιμοποιώντας τυπικά και άτυπα τεστ. Έχω αναλάβει την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών, εφήβων και γονέων σε συνεργασία με ιδιωτικά κέντρα ειδικής αγωγής ως συνεργάτης, και τέλος, έχω εργαστεί κάνοντας παράλληλη στήριξη και ενισχυτική διδασκαλία σε παιδιά και εφήβους που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία ή προβλήματα συμπεριφοράς. Είμαι επιστημονική υπεύθυνη της ΨυχΑγωγής από τον Σεπτέμβριο του 2018.

Καραδήμα Ραχήλ- Ειρήνη

Λογοθεραπεύτρια

Ονομάζομαι Καραδήμα Ραχήλ Ειρήνη και είμαι λογοθεραπεύτρια. Σπούδασα στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιωαννίνων στο τμήμα λογοθεραπείας και έχω παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια με θεματολογία τις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, τις διαταραχές άρθρωσης και φωνολογίας, τη δυσλεξία και τις μαθησιακές δυσκολίες, τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητα καθώς και τη νοητική στέρηση.

 

Επαγγελματικά έχω ασχοληθεί με την παράλληλη στήριξη παιδιών στο σχολικό πλαίσιο, καθώς επίσης και με την αξιολόγηση και την παρέμβαση σε παιδιά και εφήβους σε ιδιωτικά κέντρα υποστήριξης παιδιών με δυσκολίες. Ειδικότερα έχω δουλέψει με παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, με παιδιά και ενήλικες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο λόγο τους και με παιδιά με προβλήματα στην συγκέντρωση και την προσοχή. Αυτό το διάστημα εξειδικεύομαι στη θεραπεία του στόματος στις παραπάνω διαταραχές και σε παιδιά με προβλήματα ακοής.

Δούρου Εύη

Εργοθεραπεύτρια

Είμαι η Εύη Δούρου και κατέχω πτυχίο Εργοθεραπείας ενώ ταυτόχρονα ολοκληρώνω τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στην εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση. Εργάζομαι ως Εργοθεραπευτρια σε ιδιωτικά κέντρα και δημόσια σχολεία. Έχω εμπειρία σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές όπου κατέχω περαιτέρω εκπαίδευση μέσω εποπτειών και σεμιναρίων σε παιδιά με αυτισμό , σύνδρομο Down, νοητική στέρηση, διάσπαση ελλειματικης προσοχής και υπερκινητικοτητα ΔΕΠΥ, προβλήματα συμπεριφοράς, δυσκολίες οργάνωσης, γραφοκινητικές δυσκολίες, κινητικές δυσκολίες στη λεπτή και αδρή κινητικότητα, διαταραχές της μνήμης, μειωμένη δυνατότητα οργάνωσης στο χώρο, ελλείμματα στον γνωστικό τομέα καθώς και προβλήματα κοινωνικού τύπου σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Επιπλέον έχω ολοκληρώσει την εκπαίδευσή μου στην αξιολόγηση παιδιών μέσω κλινικής παρατήρησης και την αξιολόγηση σχολικής ετοιμότητας.

 

Έχω εμπειρία σε όλες τις ηλικιακές ομάδες από παιδιά 2 ετών μέχρι εφήβους και ενήλικες όπου παρέχω εκπαίδευση για ανεξάρτητη διαβίωση ΔΚΖ. Κατά την πρώιμη παρέμβαση στις μικρές ηλικίες προετοιμάζω τα παιδιά για την σχολική περίοδο μέσω δραστηριοτήτων, δημιουργική απασχόληση και θεραπευτικό παιχνίδι.

Κιστάνη Ιόλη

Συντονίστρια Lego-based therapy

Είμαι η Ιόλη Κιστάνη, Ειδική Παιδαγωγός – Φιλόλογος – Ηθοποιός. Αποφοίτησα το 2014 από το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων, με ειδίκευση στην Ιστορία και το 2017 από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή, Πράξη 7. Έχω παρακολουθήσει το Πρόγραμμα Ψυχολογίας – «Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Ενδυνάμωσης» του Πανεπιστημίου Αιγαίου – Κέντρο διά βίου Μάθησης και κατέχω Μεταπτυχιακό «ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης» του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Επιπλέον έχω εκπαιδευτεί στο Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα – ένα νέο ψυχοπαιδαγωγικό μοντέλο με στόχο την ανάπτυξη κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων, αλλά και την αντιμετώπιση προσωπικών δυσκολιών όπως φοβίες, άγχη, στερεοτυπίες, αντίσταση στην αλλαγή και έλλειψη αυτοπεποίθησης, που συχνά αντιμετωπίζουν παιδιά και έφηβοι με χαμηλή αυτοεκτίμηση, Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, ΔΕΠΥ και επιλεκτική αλαλία. Είμαι εκπαιδευμένη στις κοινωνικές ιστορίες, μία μέθοδος διδασκαλίας κοινωνικών δεξιοτήτων σε άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού, στη Lego®-based therapy, ένα πρόγραμμα κοινωνικής ανάπτυξης για νεαρά άτομα στο φάσμα του αυτισμού ή συναφείς δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση και στις Θεωρητικές και Βιωματικές Προσεγγίσεις της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, έχω παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και εξειδικεύσεων.

 

Από το 2014, εργάζομαι ως φιλόλογος, ηθοποιός και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού σε συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς. Επίσης, εργάζομαι στον τομέα της ειδικής αγωγής, ως Ειδική Παιδαγωγός και συνοδός παιδιών με ειδικές ανάγκες και ως Lego®-based therapy συντονίστρια σε παιδία με κοινωνικά ελλείμματα.

Κυριτσοπούλου Χριστίνα

Φιλόλογος

Ονομάζομαι Χριστίνα και είμαι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας (ειδίκευση: Φιλοσοφία) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχω παρακολουθήσει πληθώρα εκπαιδευτικών σεμιναρίων και έχω εκπαιδευτεί σε σύγχρονες μεθόδους εκμάθησης. Τα τελευταία 7 χρόνια αναλαμβάνω τη διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων, την εκπαιδευτική υποστήριξη στη σχολική μελέτη του Δημοτικού και του Γυμνασίου καθώς και την ενίσχυση μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες. Έχω υπομονή , κατανόηση και απεριόριστη αγάπη προς τα παιδιά.

Τουρλή Κατερίνα

Φιλόλογος

Ονομάζομαι Τουρλή Αικατερίνη, είμαι απόφοιτη του τμήματος φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και την τρέχουσα χρονική περίοδο διεξάγω το μεταπτυχιακό μου με τίτλο ΄΄Επιστήμες Της Αγωγής΄΄ του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Έχω παρακολουθήσει αναγνωρισμένα σεμινάρια στην Ειδική Αγωγή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων του Παντείου Πανεπιστημίου. Επαγγελματικά έχω εργαστεί σε κέντρα μελέτης αλλά και σε φροντιστήρια, όπου δίδασκα μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Παπίλα Σταματία

Μαθηματικός

Ονομάζομαι Παπίλα Σταματία και κατέχω πτυχίο του τμήματος Μαθηματικού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχω επταετή εμπειρία στην διδασκαλία παιδιών όλων των τάξεων. Αναλαμβάνω την προετοιμασία των μαθητών, από τα πρώτα τους βήματα στην γνώση, μέχρι την επιτυχία τους στις πανελλαδικές. Η αγάπη μου για τα μαθηματικά και η αγάπη μου για τα παιδιά ενώθηκε σε μια νέα δύναμη, την αγάπη μου για την διδασκαλία και την μεταλαμπάδευση της γνώσης.